Gå direkt till innehåll

Ämnen: Kommunal service

Bli inte lurad av falska GVK-företag! Den som har GVK-behörighet kan alltid visa upp giltig branschlegitimation.

Varumärket som lockar bedragare - fyra tips för att inte bli lurad

GVK-auktorisation är idag närmast en förutsättning för att få uppdrag i våtrumsbranschen. Det lockar mindre nogräknade företag att dra nytta av GVKs starka varumärke. Man utger sig för att vara auktoriserad för att få uppdrag, utan att ha den dokumenterade kompetens som krävs för att utföra fackmässiga våtrumsinstallationer. Kolla att hantverkaren är behörig! Här är våra bästa tips.

Vattenskadorna minskar i svenska badrum

Badrummen blir allt vattentätare

Vattenskadorna i svenska bad- och duschrum har minskat med 1 procent från förra året enligt nya Vattenskaderapporten. Glädjande nog visar också branschens egen stickprovsstatistik att antalet felfria installationer av tätskikt i golvbrunn har ökat från 95 procent 2015 till hela 97 procent år 2016. Tätskiktets anslutning till golvbrunnen är den överlägset mest kritiska punkten i ett våtrum.

Ett våtrumsintyg utfärdas av auktoriserade GVK-företag och är en värdehandling vid renovering av badrum.

Undvik grannfejd vid badrumsrenovering

Renovera badrum i bostadsrätt? För att inte hamna i fejd med föreningen är det bra att ha koll på reglerna. Att anlita auktoriserade hantverkare, få våtrumsintyg och inte borra i tätskiktet är vattensäkra tips. - Föreningen och medlemmen möts i golvbrunnen, säger Micael Björk, SBC. Borättsinnehavaren är ansvarig för ytskikt och tätskikt medan de inbyggda rören i huset är föreningens ansvar.

Stor skillnad på hantverkare i badrum

Stor skillnad på hantverkare i badrum

Alltför många svenska badrum har fel som kan leda till vattenskador. Enligt försäkringsbolaget Folksam är var fjärde golvbrunn felinstallerad. När ett GVK-auktoriserat företag gör installationen reduceras felen till färre än 5 % visar undersökningar från GVK-AB Svensk Våtrumskontroll.

Vi vill ha säkra badrum

Vi vill ha säkra badrum

Fler och fler företag väljer nu att ansluta sig till GVK, AB Svensk Våtrumskontroll. Anledningen är att efterfrågan på seriösa, kompetenta badrumsbyggare ökar. Med branschregler för hur våtrummen ska byggas, främst vad gäller tätskiktet, vill man minska de stora kostnaderna för fuskbyggen och vattenskador i svenska hem. Hör några röster om vad GVK betyder för det enskilda företaget.