Gå direkt till innehåll
Flera av årets stilar i kombination; fiskbensmönster, hexagoner och mönstrad stenimitation. Provoak, Scale och Kalk från Konradssons Kakel.
Flera av årets stilar i kombination; fiskbensmönster, hexagoner och mönstrad stenimitation. Provoak, Scale och Kalk från Konradssons Kakel.

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2019

Trenderna i år leker med symmetriska mönster. Kakel och klinker läggs gärna i fiskbensparkett eller hexagoner. Ett klassiskt vitt kakel får personlighet med hjälp av kreativ mönstersättning och fogfärg. Nya geometriska former och mönster ger möjlighet att skapa spännande, dekorativa ytor. Trendigt är också att använda olika slags kakel i badrummet och hålla ihop det hela med färg eller form.

Strukturer, som högblankt eller rått, rustikt och oxiderat, ger stilpoäng. Inslag av metall som guld, silver och koppas syns i flera kollektioner. Marmor sägs vara tillbaka, och man undrar om den någonsin varit borta? Nu får i alla fall den klassiska carrarastenen konkurrens av olika färgnyanser, ådringar och andra stenarter – både äkta och imiterade. Även praktisk vinyl kommer i klassiskt lyxig marmorering. Fortfarande är det intressant med riktigt stora plattor i badrummet.

Årets färgpalett är generös. Mycket färg som blått och rosa, men också stramt stilrent i svartvitt eller jordnära naturliga nyanser i brunt, beige och grått. En rolig, ny kombo av färg och struktur syns i kakel och klinker i jeansfärg där ytan känns som jeanstyg.

De flesta väljer ett klassiskt snarare än ett trendigt badrum vid nybygge och renovering. Det är förstås ett smart val både för plånboken och klimatet. På samma gång är det kul med nyheter som ger lust och inspiration. Här visar vi vad som är på gång från leverantörer av ytskikt i badrummet som kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade nedan. Ta gärna kontakt med respektive leverantör om du vill veta mer om produkterna.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90