Gå direkt till innehåll
Kakel och klinker inspireras av textila material i år. På golvet Tailorart, Kakelspecialisten. Se fler inspirerande badrumstrender i relaterat material.
Kakel och klinker inspireras av textila material i år. På golvet Tailorart, Kakelspecialisten. Se fler inspirerande badrumstrender i relaterat material.

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2017

En ombonad rumskänsla med mattor, stolar, skåp och tavlor i badrummet känns nytt 2017, men är i själva verket en hundra år gammal trend som gått varvet runt! I början av förra seklet ställde man helt sonika in baljan i ett vanligt rum när det var baddags. Nu är vi nästan där igen.

För övrigt ser vi mycket mönster och strukturer i badrummet. Tailorart, med textil påverkan från mattor och tyger, är en av de största trenderna i år för kakel och klinker. Geometriska mönster och grafiska motiv som hämtar inspiration från orientaliska basarer är fortsatt populärt. Marmor, både äkta vara och mönstrade våtrumsmattor, känns på samma gång modernt och tidlöst. Passar lika fint i ett funkishus som i en 50-talslägenhet eller nyproducerat. Våtrumsmattan har förstås fördelen att den inte behöver lika mycket skötsel som en natursten.

Här är leverantörernas svar på några av årets trender, se relaterat material med bilder nedan.

Ämnen


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90