Gå direkt till innehåll
Vetlanda vinner VåtrumsKampen - igen!

Pressmeddelande -

Vetlanda vinner VåtrumsKampen - igen!

Grattis Henrik Hellsten, entreprenadchef på Golv-City i Vetlanda som vinner VåtrumsKampen 2015! Med totalt 833 utförda våtrum är Golv-City svenska mästare i badrum i förhållande till sin omsättning. Hur känns det? –Jättekul! Faktiskt speciellt kul, eftersom våra konkurrenter här i Vetlanda tog hem segern förra året och jag hade på känn att vi var ganska jämna.

GVK ställer varje år samman det totala antalet registrerade våtrum utförda av GVK-företag. Förra årets vinnare Flugeby Golv i Vetlanda låg bra till också 2015, men fick alltså se sig slagna av Golv-City. Flest våtrum totalt, utan hänsyn till omsättning, gjorde Ekens Golv i Stockholm, tätt följt av de två Uppsalaföretagen K360 Nordic och BBM i Uppsala.

Hur kan det komma sig att företag från just Vetlanda vinner två år i rad?

- Förklaringen är nog att det finns flera husfabrikanter här i Småland som bygger och säljer nyckelfärdiga hus. Badrummen färdigställs i fabriken innan huset leveras till kund och vi har alltid några montörer som jobbar där.

Henrik tog tillsammans med syskonen Åsa Ström och Magnus Hellsten över Golv-City för fem år sedan efter pappa som startade företaget 1970. Idag har företaget 23 anställda, varav 16 GVK-montörer. Att vara GVK-behörig* är självklart; Golv-City har varit med i GVK ända sedan stiftelsen startade 1988 med målet att minska vattenskador i våtrum.

- GVK-behörigheten är utan tvekan viktig. Vi får den utbildning och kompetens som behövs. För kunden innebär det en trygghet att anlita hantverkare som är utbildade och vet vad de håller på med.Alla som köper bostad idag vill ha ett våtrumsintyg som visar att badrummet är utfört av behörig personal. Också försäkringsbolagen börjar få upp ögonen för hur betydelsefullt det är att anlita GVK-företag, avslutar Henrik Hellsten.

Segrande Golv-City får förutom äran också GVKs SuperDeLuxe-väska som innehåller marknadens mest effektiva pump för kontroll av täthet i våtrum.

En likadan väska får Per Andersson på Ljungby Golv, tillsammans med ett hedersomnämnande.Motiveringen lyder; ”Per Andersson är en engagerad ambassadör för GVK och brinner för att sprida stiftelsens budskap om vattensäkra våtrum utförda enligt gällande branschregler”.

*Ett GVK-företag följer gällande branschregler för en fackmässig, säker installation av badrum vare sig det gäller nybyggen, renovering eller ombyggnad. I GVK-konceptet ingår kontinuerlig vidareutbildning liksom registrering av påbörjade jobb (våtrumsanmälan), för- och egenkontroller som säkerställer att branschreglerna följs samt våtrumsintyget, en värdehandling som beställaren får. Slumpmässiga stickprovskontroller görs av GVKs länskontrollanter.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR

Presskontakt

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90

Relaterat innehåll