Gå direkt till innehåll
Fotolegitimationen visar att montören har dokumenterad utbildning för våtrumsjobb
Fotolegitimationen visar att montören har dokumenterad utbildning för våtrumsjobb

Pressmeddelande -

Skaffa ett vattentätt badrum

Funderar du på att renovera badrummet? Då vet du att det finns många fallgropar på vägen. Men vad du kanske inte visste är att det finns 700 behöriga våtrumsföretag över hela landet som följer branschregler, lagkrav och monteringsanvisningar. Som också dokumenterar jobbet digitalt i GVKs kvalitetsapp och som till på köpet ger dig ett våtrumsintyg som höjer bostadens värde.

Några fördelar med att anlita ett behörigt företag;

  • Badrummet utförs i enlighet med Boverkets Byggregler, branschregler och försäkringskrav
  • Arbetet genomförs enligt ett sedan mer än 30 år beprövat utförandekoncept
  • Eventuella avvikelser i förutsättningarna dokumenteras
  • Endast branschgodkända produkter används i installationen
  • Materialen som installerats finns dokumenterade
  • Montören har dokumenterad utbildning för våtrumsjobb samt fotolegitimation
  • Slumpmässiga stickprovskontroller upprätthåller kvaliteten
  • Våtrumsintyg, en värdehandling vid eventuell försäljning av bostaden, utfärdas där beställaren är privatperson

I branschreglerna ”Säkra Våtrum”, som uppdateras vid behov, återkopplas erfarenheterna från det praktiska hantverket för att installation av våtrum över tid ska bli så säkert som möjligt.

När vattenskador i badrum blev ett skenande problem för 30 år sedan bestämde myndigheterna att något måste göras. Tunga aktörer inom bostad och fastighet, som HSB, Riksbyggen, Fastighetsägarna, SABO, SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen gick samman och bildade GVK. Syftet, då som nu, är att bygga vattentäta badrum genom utbildning, dokumentation, kontroll, ett beprövat utförandekoncept samt gemensamma branschregler.

Idag finns 700 GVK-behöriga företag över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder, med en sammanlagd årsomsättning på 9,5 miljarder. I GVK finns både plattsättare och golvläggare. Du hittar alla GVK-behöriga företag på www.gvk.se under fliken ”Hitta företag”.

Hitta behöriga företag »
Säkra Våtrum, branschregler»

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90

Relaterat innehåll