Följ GVK Svensk Våtrumskontroll

GVK vidareutbildar montörer

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2013 14:22 CEST

Nu satsar GVK, AB Svensk Våtrumskontroll, på obligatorisk vidareutbildning även för montörer. Nyligen samlades deltagare från hela landet till premiärkursen i Stockholm. Kontinuerlig uppdatering kring regelverk, teknik och material gör att GVK-företagen levererar en hög, jämn kvalitet på installation och renovering av badrum och övriga våtrum.

-Jag har ställt många frågor idag, säger Jan Forsman, ENE Golv i Tyresö, om sådant som kan vara knivigt i själva utförandet när man är ute på jobb. Här på kursen har jag fått svar och förklaringar. Dessutom ett bra grepp om var jag kan hitta den aktuella informationen om frågetecken dyker upp senare.

Magnus Rosén från Färg & Tapeter i Gamleby håller med.
-Kraven på oss montörer ökar hela tiden. Vårt jobb syns och hamnar ofta i fokus. Vi behöver därför vara uppdaterade och ha den senaste informationen om de regler som gäller speciellt kring riskpunkter som rör, trösklar och brunnar. Yrkesgruppen montörer är dessutom ofta sist in på ett bygge, det är bråttom och vi får ta de förutsättningar som finns. En sådan här kurs ger lite råg i ryggen kring de krav som vi faktiskt kan ställa.

Tanken bakom den nya vidareutbildningen för montörer är att höja kvalitetsribban ytterligare inom GVK-företagen. Är man auktoriserad ska man också utföra jobben enligt de senaste och mest aktuella branschreglerna. –På samma gång är det ett tillfälle att mötas, fråga och diskutera, poängterar kursledare Bengt Jonasson från GVK. Man träffar kollegor i branschen och kan ta upp frågor om sådant man möter i sin vardag.

Vidareutbildningen för montörer är obligatorisk enligt beslut i GVKs styrelse. Minst vart femte år ska behöriga montörer som godkänts för plastmatta eller tätskikt under keramik gå kursen, som kommer att hållas på flera ställen under 2014. Sedan tidigare är en liknande fortbildningskurs obligatorisk för arbetsledare i GVK-företag.


Om GVK
Golvbranschens Våtrumskontroll GVK är en stiftelse där Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR ingår. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK skapar man och ger ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.