Följ GVK Svensk Våtrumskontroll

Gedigen utbildning för jobb i våtrum

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2014 10:51 CEST

Orolig över oseriösa hantverkare? Gör som Göran Johansson i Uddevalla. Han anlitade ett GVK-auktoriserat företag när familjens badrum skulle renoveras och blev så glatt överraskad att han skrev ett brev till GVKs ledning;
–Högsta betyg till denne sanne yrkesman. Och ett plus till GVK som lyckats förmedla kvalitet till hantverkare. Oslagbart för oss kunder!

Johan Bengtsson på Mattproffset Väst i Uddevalla, som renoverade familjen Johanssons badrum, är en av de just nu nära 5 000 montörer i Sverige som skaffat individuell och dokumenterad våtrumskompetens genom GVK. 

– Självklart är det roligt att få positiva reaktioner från en nöjd kund, men jag gjorde ju bara mitt jobb. Jag började som traditionell lärling redan 1986 och har fått GVK-utbildning via företag där jag jobbat. När jag startade eget förra året var det naturligt att GVK-auktorisera företaget. Speciellt eftersom Uddevalla kommun i sina upphandlingar kräver att våtrumsmontörer ska vara GVK-auktoriserade!

– Det viktigaste med GVK är att man har en dokumenterad och aktuell kunskap. Då kan också uppdragsgivaren känna sig riktigt trygg, avslutar Johan Bengtsson.

GVK-auktorisationen är en kvalitetsstämpel som innebär att utfört arbete i badrum och andra våtutrymmen sker fackmässigt och i enlighet med gällande branschregler. Auktorisationen bygger på individuell kompetens. Den kräver ett yrkesbevis från Byggnadsindustrins Yrkesnämnd och består av såväl teoretisk som praktisk utbildning. För yrkesbeviset fordras en golvläggarutbildning, eller motsvarande, med 2 500 timmars praktik. Dessutom behövs ytterligare 4 300 timmar praktisk lärlingstid. Först därefter, alltså 6 800 yrkestimmar senare, kan montören påbörja GVK-utbildningen och bli auktoriserad.

Genom ett vattentätt system av våtrumsanmälan, egenkontroll, avvikelserapportering och slumpmässiga stickprov upprätthålls kvaliteten i GVK-konceptet och utvecklas samtidigt vidare.


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.