Gå direkt till innehåll
Årets badrum är färgstarkt! Här serien Arkitekt 2.0 som finns i olika format, färger och nyanser från Höganäs Kakel.
Årets badrum är färgstarkt! Här serien Arkitekt 2.0 som finns i olika format, färger och nyanser från Höganäs Kakel.

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2024

Starka färger och geometriska mönster - så ser badrummet ut i år. Vi mixar gärna material och kulörer, och varför inte blanka ytor med matta. Färg kommer stort på kakel och klinker. Terracotta, gult, vinrött – och så grönt förstås, en favorit som står sig. Med kakelfog i en kontrasterande kulör hänger vi på färgtrenden, då gärna med keramik i kvadratiska plattor som bildar grafiska rutmönster.

Sida vid sida med kaskaderna av färg ser vi harmoniska naturtoner i sandsten och travertin liksom tidlösa marmormönster. Klassisk design som passar perfekt i den allt överskuggande hållbarhetstrenden.

De parallella tendenserna med färgglädje kontra stilrena kulörer och mönster finns också med i årets utbud av modern, ftalatfri våtrumsvinyl. Ett hållbart, funktionellt och vattensäkert alternativ för både golv och vägg i badrummet.

Stående kakelsättning inspirerar fortfarande och då gärna i allt smalare, rektangulära format. Att blanda material och färger liksom blanka och matta ytor känns fräscht i år. Rustik, taktil keramik med handgjord känsla syns också hos tillverkarna.

Intresset för riktigt stora plattor verkar inte minska, tvärtom. Plattor i storformat på både väggar och tak kommer med dramatiska och ibland mörka mönstereffekter. De stora formaten med få fogar ger badrummet ett exklusivt, enhetligt utseende.

I nyhetsrummet visar vi en inspirerande mix av årets badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker och våtrumsvinyl. Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännytta, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90