Gå direkt till innehåll
Dramatiska marmormönster och gärna med blå inslag, är en av årets badrumstrender. Här syns Emil Ceramica Tele Di Marmo Onyx Blue, granitkeramik, från Kakeldaxgruppen.
Dramatiska marmormönster och gärna med blå inslag, är en av årets badrumstrender. Här syns Emil Ceramica Tele Di Marmo Onyx Blue, granitkeramik, från Kakeldaxgruppen.

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2022

Nu tar vi ut svängarna i badrummet! 2022 är det färgglädje som gäller. Generellt blir inredningen mer vågad och färgrik, där effektfulla färgskalor syns sida vid sida med det skandinaviskt ljusa och rena.

Grönt dominerar fortfarande i alla tänkbara kulörer och nyanser. Pastellfärger som rosa, ljusblått och ljusgult skapar en harmonisk, mjuk färgsättning. Marmor finns kvar i trendbilden och nu med riktigt dramatiska linjer, gärna med kraftfulla inslag av blått. Plattor som imiterar trä och natursten ger en skön spa-känsla, liksom japanska influenser, ”japandi”, som tillsammans med skandinaviska toner skapar lugna miljöer för vilsam återhämtning.

Storleksmässigt ser vi fortfarande plattor i rejäla format. Nu samsas de med mindre och ofta smalstavigt kakel, gärna lagt i fiskbensmönster. Kvalitet, hantverk och visuella, taktila ytor är en stark tendens – känslan ska vara äkta och genuin.

Här visar vi en inspirerande mix av årets färgstarka, harmoniska, lyxiga, dramatiska och vattensäkra badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännytta, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90