Gå direkt till innehåll
Den stora trendkulören 2021 är blått med inspiration från rymden, himlen och havet. Gärna blankt och skimrande, som kakelplattan på bilden. Toniton finns förutom i ljusblått även i andra pasteller som ljusgrönt, ljuslila och rosa. Kakelspecialisten.
Den stora trendkulören 2021 är blått med inspiration från rymden, himlen och havet. Gärna blankt och skimrande, som kakelplattan på bilden. Toniton finns förutom i ljusblått även i andra pasteller som ljusgrönt, ljuslila och rosa. Kakelspecialisten.

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2021

Blått är färgen vi längtar efter när vardagen känns trång och instängd. Blått, som himmelen, havet och rymden. Det märks inte minst i årets badrum där trenden går mot blåa toner i allt från skimrande ljusblått till mörkaste marin.

70-talet gästspelar också med färger som brunt, grönt och gult och i blankt kakel. En annan trend på temat retro är klassisk Italiennostalgi i marmor- och terrazzodesign som syns i både klinker och badrumsvinyl.

Naturen fortsätter att inspirera. Vi ser grönt i alla tänkbara nyanser, trämönstrade golv i klinker och vinyl samt spektakulära blom- och bladmönstrade plattor. Naturnära, varma färger är populära. Nyanser av champagne, havre samt kulörer som greige (grått + beige) och taupe (grått och ljusbrunt) finns ii både kakel, klinker och vinyl.

De lugna nyanserna är reaktionen på en önskan att söka sig bort från ”vitt och fräscht” till harmoniska, vilsamma badrum, till en privat plats för avkoppling och återhämtning. I naturtrenden ingår även rustika ytor med struktur och handgjord känsla.

Att vi kommit en bit från det ljusa och fräscha visar också de prov vi ser på mörka badrum i svarta nyanser på både golv och väggar. Lyxigt och elegant på samma gång.

Badrumsvinyl är ett funktionellt, slitstarkt och lättstädat alternativ. I år har golv- och väggplasten ett starkt startfält med uttryck som varierar från tidlöst elegant design till mönster som trä, betong och terrazzo.

Här visar vi en härlig mix av klassiska, färgstarka, lyxiga, retroinspirerade och vattensäkra badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännytta, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90