Gå direkt till innehåll
Färgstarka badrum med stående kakel, matt yta och reliefplattor gillar vi i år! SOHO Cobolt matt/dekor från CCHöganäs,
Färgstarka badrum med stående kakel, matt yta och reliefplattor gillar vi i år! SOHO Cobolt matt/dekor från CCHöganäs,

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2020

Vi går mot färgstarka tider! Årets badrum bjuder på härliga kulörer; senap, terrakotta, blått och grönt i alla tänkbara nyanser. 50-talspasteller som blekgult, rosa och ljusblått passar också fint in i bilden. Matta ytor känns nytt, då gärna i kombination med blanka material i samma färgskala.

Mönsterbilden är geometrisk. Det kan betyda ränder, cirklar eller linjer i relief eller mönstersatt kakel som ger en grafisk upplevelse.

Kakelformen är avlång, med raka eller fasade kanter. Hexagoner och rombformer är också populära. De avlånga bitarna sätts vertikalt – kaklet får gärna stå upp i år!

Naturen är som alltid en källa till inspiration. Stora skimrande flakes för tankarna till mineral och metall i slitstarka, återvinningsbara vinylgolv. Badrumsvinyl är ett funktionellt och fläcktåligt material som i år uppträder i många läckra mönster.

Plattor i riktigt stora format ställer krav på raka väggar och duktiga plattsättare, och skapar en touch av lyx. Vi ser flera varianter av plattor; enfärgade, stormönstrade eller med industriell, rå karaktär.

Marmor går aldrig ur modet och den som vill vara riktigt inne i år väljer mönster som tar ut svängarna ordentligt med mycket färg och stora dramatiska ådringar – gärna fejkade.

Här visar vi härliga exempel på det tidiga 20-talets badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Presskontakt

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90