Följ GVK Svensk Våtrumskontroll

Badrumstrender 2020

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2020 09:08 CET

Färgstarka badrum med stående kakel, matt yta och reliefplattor gillar vi i år! SOHO Cobolt matt/dekor från CCHöganäs,

Vi går mot färgstarka tider! Årets badrum bjuder på härliga kulörer; senap, terrakotta, blått och grönt i alla tänkbara nyanser. 50-talspasteller som blekgult, rosa och ljusblått passar också fint in i bilden. Matta ytor känns nytt, då gärna i kombination med blanka material i samma färgskala.

Mönsterbilden är geometrisk. Det kan betyda ränder, cirklar eller linjer i relief eller mönstersatt kakel som ger en grafisk upplevelse.

Kakelformen är avlång, med raka eller fasade kanter. Hexagoner och rombformer är också populära. De avlånga bitarna sätts vertikalt – kaklet får gärna stå upp i år!

Naturen är som alltid en källa till inspiration. Stora skimrande flakes för tankarna till mineral och metall i slitstarka, återvinningsbara vinylgolv. Badrumsvinyl är ett funktionellt och fläcktåligt material som i år uppträder i många läckra mönster.

Plattor i riktigt stora format ställer krav på raka väggar och duktiga plattsättare, och skapar en touch av lyx. Vi ser flera varianter av plattor; enfärgade, stormönstrade eller med industriell, rå karaktär.

Marmor går aldrig ur modet och den som vill vara riktigt inne i år väljer mönster som tar ut svängarna ordentligt med mycket färg och stora dramatiska ådringar – gärna fejkade.

Här visar vi härliga exempel på det tidiga 20-talets badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.

I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Installatörsföretagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.