Följ GVK Svensk Våtrumskontroll

Svårt att hålla tätt? Nu finns alla tips samlade på ett ställe!

Pressmeddelande   •   Aug 09, 2011 09:30 CEST

Under semestern passar många på att bygga om och renovera sina badrum. Men ett våtrumsarbete som inte utförs ordentligt kan sluta i katastrof. 

– Ju mer informerade människor är desto mindre är risken att det uppstår vattenskador som kostar både tid och pengar för den enskilde, säger Jan-Eric Allberg, vd för AB Svensk Våtrumskontroll, GVK.

Därför lanserar GVK nu en ny webbplats, www.gvk.se, där man som privatperson enkelt och snabbt får alla svar man behöver för att bygga ett tryggt badrum - eller våtrum, efter konstens alla regler.

– Alltför ofta kontaktas vi av privatpersoner som är missnöjda med entreprenörens jobb. Men vårt mål är att nå de som står i startgroparna för renovering redan innan projektet drar igång, för att upplysa om vilka fallgropar som finns och hur viktigt det är att arbetet görs rätt från början. Alla inredningsprogram gör tyvärr att många drömmer om badrumslösningar som inte följer föreskrifterna, säger Jan-Eric Allberg.

GVK arbetar för att minska vattenskadorna i svenskarnas hem och ger bland annat ut branschregler för hur våtrum ska byggas. Branschreglerna klargör allt från vilka material som är tillåtna till hur man får tag på auktoriserade installatörer och vad man gör om man inte är nöjd med jobbet.

– Vi ser hemsidan som en del av konsumentskyddet och hoppas att den kommer att kunna vara en praktisk hjälp och vägledning för alla som vill bygga om eller renovera sina våtrum, säger Jan-Eric Allberg.

Stiftelsen Golvbranschens Våtrumskontroll, GVK, bildades 1988. GVK består av ett antal organisationer och företag som alla arbetar mot det gemensamma målet att komma tillrätta med vattenskador i svenska våtrum. Genom GVK har man samordnat kunskap och erfarenhet från byggherrar, förvaltare, entreprenörer och villaägare, och skapat en helhetssyn på hur ett tätt våtrum ska byggas.

I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, Villaägarnas Riksförbund, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.