Gå direkt till innehåll
Hitta rätt badrumsföretag

Pressmeddelande -

Hitta rätt badrumsföretag

    Byggbranschen spår hantverksbrist i höst om regeringens planer på försämrad ROT går igenom nästa år. Men bli för den skull inte så stressad att du väljer vilket badrumsföretag som helst. Du ska leva med ditt nya badrum i många år. Håll huvudet kallt, anlita företag som är GVK-auktoriserade och använd checklistor och standardavtal.

        1. Hitta auktoriserat badrumsföretag

        Anlita ett GVK-auktoriserat företag för jobbet. Du hittar företagen med rätt kompetens och utbildning just på din ort i GVKs söktjänst. Genom att anlita GVK-auktoriserade företag vid nybygge eller renovering av badrum minimeras risken för framtida kostsamma vattenskador. Avgörande moment som montering av tätskikt och golvbrunn utförs på ett fackmässigt sätt enligt de gällande branschreglerna.

        2. Skriv avtal

        I det skriftliga avtalet ska allt det du och GVK-företaget kommit överens om dokumenteras. Vad som ska göras, tidplan, pris (fast pris eller löpande räkning), material, eventuella tillägg eller ändringar. Var så detaljerad som möjligt i avtalet, det tjänar du på i slutändan. Det finns bra avtalsmallar att följa. Titta till exempel på standardavtalet AK 86, som täcker de flesta situationer där beställaren är konsument och inte näringsidkare.

        3. Glöm inte våtrumsintyget

        Efter slutfört arbete ska du vara noga med att få ett så kallat våtrumsintyg av det GVK-auktoriserade företaget. Intyget visar att arbetet är utfört enligt branschreglerna Säkra Våtrum. Våtrumsintyget är en ren värdehandling vid försäkringskontakter och vid en eventuell försäljning av din bostad.

        Kan man lita på auktorisationen?

        Kan man vara säker på att ett företag som utger sig för att vara GVK-auktoriserat verkligen är det? Enligt Jon Herrdahl, tekniskt ansvarig på GVK, finns flera sätt att kontrollera att företaget är auktoriserat;

        - Om man inte sköter sig och följer gällande branschreglerna Säkra Våtrum för en fackmässig installation så utesluts företaget ur GVK. Det är bara att gå in på vår hemsida så hittar man listan över uteslutna företag som alltså inte längre är auktoriserade. Senast nu i september blev tre företag uteslutna eftersom de inte följt våra allmänna villkor. Dessutom kan du alltid begära att få se montörens GVK-legitimation, som visar att hen har dokumenterad, aktuell kompetens för våtrumsjobb.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR

Kontakter

Johan Aspelin

Johan Aspelin

Presskontakt vd 08-702 30 90

Relaterat innehåll