Följ GVK Svensk Våtrumskontroll

Badrumstrender 2018

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2018 08:50 CET

Tapettryck i badrummet känns nytt och kreativt. Här är kollektionen Wide & Style som kombinerar stora format med dekorativa mönster i serien Ceramic Wallpaper. Från Kakelspecialisten, www.kakelspecialisten.se

Tunna klinkerplattor i XXL-format, tapetmönstrat kakel och ytor med struktur ser vi nu i trendkänsliga badrum. Både den som gillar bländande lyx och den som vill ha det lite mer hemtrevligt och ombonat hittar något som passar i år.

Med stora blanka plattor får badrummet en exklusiv hotellkänsla. Tapettryck i klara färger på badrumskeramik, eller funktionell våtrumsmatta i mörkare nyanser skapar en skönt ombonad atmosfär. Den lite slitna och inte helt perfekta stilen som hängt med ett tag i annan inredning letar sig nu in i badrummet och syns i både klinker och våtrumsmattor.

Terrazzo, ett konstgjort material som gärna imiterar granit eller marmor, kommer på bred front. Kross av marmor, granit, kvarts men även glas, metall och spegelbitar blandas med cement och skapar stora variationsmöjligheter. En mix av olika terrazzokombinationer ger höga trendpoäng i år.

För våtrumsmattor sker en liknande utveckling. Man jobbar med strukturer på olika sätt för att skapa levande ytor, samtidigt som stänk av metall bidrar till oväntade effekter.

Tillverkarna leker över huvud taget med yta och form för att hitta nya uttryck. Här finns högblankt kakel som reflekterar ljus likväl som keramiska material med en textil, mjuk ytkänsla. Kaklet får spännande former i hexagoner och losanga, en rektangulär modell med spetsigt avslut.Våtrumsmattorna visar upp en motsvarande kreativitet i strukturer och mönster.

Färgmässigt gäller den breda paletten i år. Terrakotta är hett i badrummet, men också mjuka milda pasteller som för tankarna till ett soldisigt 50-tal. Lågmälda nordiska nyanser i ljust vitt och grått är badrumsklassiker som överlever de flesta trender.

Här visar vi årets produkter och material för badrummet. Kontakta respektive leverantör för mer information.

(Bilder på produkterna nedan samt bildtexter är bifogade.)

I GVK ingår: Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i svenska våtrum och sprida den kunskap som samlas in. Via GVK ger man ut branschregler för hur ett tätt våtrum ska utföras.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.